Login

Brukernavn

Passord

MÅNEDENS KUNSTNER

MÅNEDENS KUNSTNER I DESEMBER

Carl Nesjar (f.1920-d.2015)

Carl Nesjar er utdannet ved Pratt Institute i New York City og ved Kunstakademiet i Oslo. Han har studert under den kjente kunsthistorikeren Meyer Schapiro på det prestisjetunge Columbia University i New York og under Peter Rostrup Bøyesen i København.

Carl Nesjar - indre uttrykk av den ytre verden 
Som grafiker arbeider Nesjar hovedsakelig med litografier. Han bruker denne teknikken for å skape abstrakte motiver inspirert av kysten, vannet og isen. Dette gjenspeiles i titlene på verkene hans. Han jobber ekspressivt, og skaper indre uttrykk av den ytre verden.


Carl Nesjar - billedkunstner, skulptør og grafiker
Som en av Norges mest anerkjente internasjonale kunstnere, har Carl Nesjar hatt utstillinger verden over, på prestisjetunge institusjoner som Institute of Contemporary Art i London og Moderna Museet i
Stockholm. Han har deltatt på Dokumenta i Kassel, Tyskland og på Verdensutstillingen i Brussel. I Norge har han stilt ut blant annet på Henie Onstad Kunstsenter og Kunstnernes Hus. Nesjar er blitt kjøpt inn og henger blant annet på Nasjonalgalleriet i Oslo og Museum of Modern Art i New York.
Carl Nesjar samarbeidet med Pablo Picasso over en periode på 17 år, der de produserte blant annet betongrelieffet på Regjeringsbygget i Oslo. I tillegg til dette har han hatt utsmykkingsoppdrag i en rekke byer i verden, blant annet med sine innovative helårsfontener.

Sylvia A. Antoniou (f.1941-d.2017)

Sylvia A. Antoniou was born in Naxos and was Carl Nesjar`s wife and business partner. She became a respected artist, author, publisher and noted art historian. In addition to her water-colours and prints, she is well known for her scenes of Greece, especially of Naxos and the Cycladic islands.